Psihologii sociali privesc lucrurile puțin diferit decât majoritatea. Acolo unde alți oameni de știință împart ideile în bucăți componente, un om de știință social se va uita la relațiile dintre sisteme. În loc să întrebe „cum” funcționează ceva, este mai probabil să întrebe „de ce” se întâmplă ceva.

Popularitatea sistemelor de stocare în cloud nu face excepție. Este ușor să comparați componentele pe care furnizorii majori le pot oferi, însă doar cunoașterea capacităților de stocare înseamnă puțin, fără a înțelege de ce cineva ar folosi sistemele de stocare cloud în primul rând. Pentru aproximativ 10 USD pe lună, o persoană poate obține între 100 și 200 GB de stocare a datelor. Ceea ce face persoana cu aceste date este ceea ce face ca cloud computingul să fie semnificativ.

Într-un sondaj de cercetare Gatepoint, directorii de afaceri și profesioniștii IT au remarcat câteva dintre beneficiile utilizării stocării în cloud. Accesul la date în caz de dezastru a fost cel mai bine clasat (63%) de către cei chestionați, în timp ce aproximativ jumătate dintre cei chestionați au evidențiat avantajul centralizării gestionării datelor, în timp ce 44% au menționat economii de costuri prin cloud. Aceste avantaje sunt în principal pentru clienții de servicii de stocare în cloud. Deși beneficii similare sunt resimțite și de întreprinderile mici și de consumatori.

Comunicarea cu prietenii

Google oferă acum 15 GB spațiu de stocare în cloud pentru a fi partajat gratuit în aplicațiile sale Google Drive, Gmail și Google+ Photos. Pentru cei care au achiziționat anumite aplicații Google, suma crește până la 30 GB. Pentru sine, acest anunț nu este impresionant. Amazon, Bitcasa și CX au toate programe gratuite de stocare a datelor. Dar stocarea în cloud a Google nu există într-un vid de comunicații. Stocarea datelor este partajată prin unele dintre cele mai tari aplicații de comunicații electronice de la Google. Google a fost foarte inteligent în realizarea integrării încrucișate a platformelor lor. O persoană poate face o fotografie cu smartphone-ul său Android, poate sincroniza automat fotografia în serverul cloud și o poate partaja prin Google+ și Gmail. Toate acestea se pot face cu câteva clicuri de buton. Această capacitate de a stoca și comunica rapid informații și fotografii face ca sistemul cloud Google să fie atât de popular. Google utilizează acest lucru oferind utilizatorilor spațiu de stocare suplimentar pentru interacțiunile sociale.

Eficiență în practică

Deoarece eficiența este scopul aici, cercetarea celor mai bune servicii de sincronizare și stocare a fișierelor la recenziile de stocare HostGator poate fi în ordine. Compararea nevoilor companiei cu specificul sistemelor de stocare în cloud este cu siguranță cel mai bun mod de a selecta un server cloud. Google Drive, SugarSync și DropBox sunt sisteme de partajare și sincronizare a fișierelor care permit utilizatorului să intre în fișierele lor de oriunde cu acces la Internet. Mecanismul de sincronizare permite utilizatorului să editeze fișiere în suita de birou rezidentă a computerului. Google Drive, anterior Google Docs, are o suită de birou încorporată, astfel încât documentele să poată fi modificate în cadrul sistemului. DropBox poate fi unul dintre cei mai populari furnizori de stocare și sincronizare în cloud, dar PC Magazine îi dă din cap SugarSync, pe care îl consideră cel mai intuitiv dintre serviciile de sincronizare a fișierelor.

Stocare muzică

Apple are propriul său spațiu de stocare în cloud special pentru muzică. iTunes Match are o rată anuală de abonament de aproximativ 25 USD și oferă un sistem de conectare în cloud pentru muzică. Serviciul se potrivește cu melodiile iTunes existente din lista de redare a utilizatorului cu iCloud și încarcă doar melodiile care nu sunt deja pe cloud. Prin potrivirea melodiilor cu cele 26 de milioane deja în cloud, utilizatorul nu trebuie să sufere timpul de așteptare necesar pentru încărcarea unei liste de redare întregi. Odată ce se află pe cloud, utilizatorul îl poate reda de pe oricare dintre dispozitivele sale Apple. Google are versiunea sa de iTunes Match, numită (fără cerimonie) Google Music. Permite utilizatorului să încarce 20.000 de melodii pentru muzică radio gratuită sau nelimitată, sub 10 USD pe lună. În timp ce acesta este din punct de vedere tehnic un sistem de stocare în cloud, Google Music nu face parte din partajarea stocării datelor între Google Drive, Gmail și Google+ Photos.

Norii privați (private clouds)

Internetul a făcut lumea mai mică. O treime din populația lumii are acces la internet. Comunicăm în întreaga lume fără să ne gândim la locație sau la distanță. Internetul a schimbat modul în care gândim despre lume și modul în care facem afaceri. Un raport CA Technologies arată că 78% dintre companiile stochează date într-un sistem cloud privat. Aceasta înseamnă că datele sunt accesibile în siguranță pentru oricine pe care utilizatorul îl consideră adecvat.

Când Google a introdus inițial Google Docs, nu stocarea a fost importantă. Interacțiunea la distanță a fost cea care i-a uimit pe utilizatori. O persoană ar putea redacta un document în Los Angeles și ar putea fi vizualizat, editat și semnat în Hong Kong în câteva minute. Înainte de Docs, aceasta era provincia marilor companii cu software special de recunoaștere optică care putea să  poate un document pentru transfer. Acum, proprietarii de întreprinderi mici și antreprenorii au această tehnologie disponibilă. Relațiile create din cauza cloud computing înseamnă că locația geografică a unei companii nu mai trebuie să se afle în țara sa.

KOSMIK Systems deasemenea vă oferă diverse servicii Cloud.  Dacă doriți să vedeți lista completă click aici. Deasemenea va stăm la dispoziție oricând pentru o discuție.