Probabil știți că nu este o idee bună să folosiți „parola” ca parolă, sau numele animalului dvs. de companie sau ziua de naștere. Dar cel mai rău lucru pe care îl puteți face cu parolele dvs. – și un lucru pe care îl fac mai mult de 50% dintre oameni, potrivit unui studiu recent din Virginia Tech – este reutilizarea acelorași pe mai multe site-uri. Dacă chiar și unul dintre aceste conturi este compromis într-o încălcare a datelor, nu contează cât de puternică este parola dvs. – hackerii o pot folosi cu ușurință pentru a intra în celelalte conturi.

De ce aveți nevoie de un manager de parole

Un manager de parole este un înlocuitor securizat, automatizat, complet digital, pentru micul bloc de notă în care este posibil să aveți toate parolele scrise acum, dar este și mai mult decât atât. Administratorii de parole generează parole noi puternice atunci când creați conturi sau modificați o parolă și stochează toate parolele dvs. – și, în multe cazuri, numerele cardului de credit, adresele, conturile bancare și alte informații – într-un singur loc, protejându-le cu o singură parolă master puternică. Dacă vă amintiți parola principală, managerul de parole vă va aminti orice altceva, completând numele dvs. de utilizator și parola pentru dvs. ori de câte ori vă conectați la un site sau aplicație de pe telefon sau computer.

Puteți genera, salva și umple parole automat cu Smart Lock Google (în Chrome și Android) sau Keychain Apple (în Safari și iOS), dar un bun manager de parole merge mult mai departe – vă poate alerta proactiv când sunteți reutilizarea unei parole sau când parolele dvs. sunt slabe și ușor de ghicit sau de piratat, iar unii administratori de parole vă vor anunța chiar și când sunt piratate conturile online și când parolele dvs. au fost expuse. Pentru conturile pe care trebuie să le împărtășiți membrilor familiei, prietenilor sau colegilor de muncă – un cont bancar comun sau un site ipotecar, un cont Twitter partajat, sau dosarele dvs. de asigurări și medicale, de exemplu – mulți manageri de parole oferă planuri de familie care îl fac simplu pentru a partaja parole puternice și complexe, fără a necesita mai multe persoane să le amintească sau să le noteze.

Învățarea utilizării unui manager de parole pare intimidantă, dar odată ce ați început să utilizați una pentru a crea parole aleatorii puternice pe care nu vă mai amintiți, vă veți întreba cum ați trăit fără una. De obicei, îmbunătățirea securității digitale înseamnă a face dispozitivele mai enervante de utilizat; un manager de parole este o ocazie rară de a te face mai sigur și mai puțin enervat.

Un manager de parole pentru orice buget

Managerul de parole preferat al KosmikSystems este 1Password. Are aplicații grozave pentru PC-uri, Mac-uri și tot felul de tablete și telefoane, iar acele aplicații vă vor spune exact ce este în neregulă cu parolele dvs. și cum să le remediați, indiferent dacă sunt slabe, reutilizate sau chiar compromise într-un hack. Dacă nu utilizați autentificarea cu doi factori pentru a vă proteja conturile deja, 1Password vă poate genera, stoca și insera aceste coduri atunci când aveți nevoie de ele. Iar planul de familie 1Password vă permite să partajați cu ușurință parolele pentru conturile pe care le partajați membrilor familiei și prietenilor (și să păstrați și parolele lor în siguranță).

Dacă nu puteți sau nu doriți să plătiți 150 ron pe an pentru un abonament 1Password, puteți găsi și opțiuni gratuite gratuite. Preferatul KosmikSystems este LastPass Free – aplicațiile sale nu sunt la fel de complete ca și 1Password și recomandările sale pentru remedierea problemelor de parolă nu sunt atât de clar explicate sau la fel de ușor de acționat, dar este încă destul de simplu de utilizat și funcționează în continuare aproape orice computer, tabletă sau telefon.

Acestea nu sunt singurii manageri buni de parole, dar aceștia sunt ușor de învățat, susținuți de un bun suport pentru clienți și concepute pentru a vă stoca parolele în siguranță. Nu trebuie să înțelegeți codul hashing sau criptarea AES-256, cu excepția faptului că știți că înseamnă că, chiar dacă 1Password sau LastPass au serverele sparte, parolele dvs. vor rămâne necitite pentru oricine nu are parola dvs. principală. Atât 1Password, cât și LastPass sunt transparente cu privire la procesele lor de securitate și puteți vizita site-urile lor pentru a afla mai multe.

Realizarea unei parole master bune

Deoarece parola principală este responsabilă pentru protejarea tuturor informațiilor despre cont, trebuie să o faceți lungă și dificilă de ghicit. Dar pentru că va trebui să îl introduceți atunci când începeți să utilizați un computer sau un telefon nou, atunci când trebuie să vă conectați pentru a schimba o setare sau când reporniți computerul sau browserul, ar trebui să vă fie ușor de reținut;

Deasemenea,  KOSMIK SYSTEMS  vă oferă  soluții  eficiente și optime pentru  securitatea cybernetica  la care poate nici nu v-ați gândit vreodată.  Dacă vreți  să  aflați  mai multe va invităm  să  dați CLICK AICI  pentru  mai multe detalii  și să va arătăm cum va putem ajuta.  Indiferent cât de memorabilă este parola dvs. principală, ar trebui să o notați și să o păstrați undeva pentru a vă asigura că nu o uitați sau o pierdeți. Cel mai sigur mod de a face acest lucru este să îl scrieți pe o bucată de hârtie reală și să îl păstrați undeva în siguranță. Scrierea acestuia la modul vechi este de fapt mult mai sigură decât stocarea digitală, în special pe un serviciu de sincronizare în cloud, cum ar fi Google Drive, Dropbox sau iCloud.