Originile sistemului de operare Linux se află în lumea „open source” în care utilizatorii contribuie la dezvoltarea și creșterea software-ului. De-a lungul anilor, nu numai că găzduirea Linux a crescut în popularitate, ci a apărut destul de mult ca standardul de găzduire web de facto.

Găzduirea web Linux este la fel de potrivită, indiferent dacă aveți un site comunitar mare sau un site de afaceri mici. Nevoile dvs. de afaceri și limbajul de scriptare cu care va fi construit site-ul dvs. web joacă un rol în selectarea platformei pe care va fi găzduit site-ul dvs. web. Cu toate acestea, Linux este potrivit pentru majoritatea cerințelor de găzduire web și are multe avantaje. Acest articol enumeră și explică câteva dintre avantajele utilizării unei platforme de găzduire Linux.

Găzduire Linux Avantaj 1: Opensource înseamnă gratuit

Open source înseamnă că utilizatorii contribuie la dezvoltarea și rafinarea codului sursă al software-ului. De asemenea, înseamnă că codul sursă al sistemului de operare nu este licențiat către o companie și asta înseamnă că nu există taxe asociate cu utilizarea software-ului. Puteți descărca și începe să utilizați gratuit sistemul de operare, nu doar pentru a începe, ci și pentru a dezvolta orice aplicație care rulează pe platformă.

Găzduire Linux Avantaj 2: Opensource înseamnă creștere

Un alt avantaj al software-ului open source este că utilizatorii contribuie la dezvoltarea acestuia. Dacă vă confruntați cu probleme sau doriți o funcție, este posibil ca și alți utilizatori să se confrunte cu ea și mai mult decât probabil, cineva ar fi dezvoltat o soluție sau o actualizare care să răspundă nevoii. Acest lucru asigură că platforma crește și rămâne la curent cu nevoile care se schimbă rapid și cu cerințele de găzduire web.

Găzduire Linux Avantaj 3: Opensource înseamnă flexibilitate

Deoarece este o platformă open source, sistemul de operare de găzduire Linux poate suporta tot felul de sisteme. Cele mai multe soluții comerciale și comerciale funcționează cel mai bine cu propriile sisteme și cu un set limitat de soluții cu care sunt compatibile. Cu o soluție open source în care dezvoltatorii din întreaga lume lucrează la consolidarea compatibilității cu soluțiile emergente, platforma de găzduire Linux oferă flexibilitatea pe care majoritatea platformelor comerciale nu o pot egala.

Găzduire Linux Avantajul 4: Compatibilitate

Linux este compatibil cu cele mai frecvente platforme de dezvoltare precum PHP, MySQL și Perl. Cu excepția cazului în care codarea necesară pentru site-ul dvs. web este foarte extinsă, dezvoltarea aplicațiilor pentru o platformă de găzduire Linux se poate dovedi a fi destul de ieftină în comparație cu alte opțiuni de găzduire.

Găzduire Linux Avantajul 5: Varietate

Platforma de găzduire Linux vă permite să rulați cât mai multe forme diferite de baze de date pe care le preferați. Este perfect compatibil cu cele mai populare baze de date precum MySQL și PostgreSQL. De asemenea, acceptă alte baze de date și acest lucru înseamnă că vă permite varietatea necesară pentru a vă dezvolta funcționalitatea web fără constrângeri.

Găzduire Linux Avantajul 6: Securitate

Aceasta este o caracteristică pentru care Linux este cel mai faimos. Oferă securitate de neegalat. Este de departe cea mai robustă platformă de găzduire web și care permite utilizatorilor să facă aproape orice pe server, fără a se îngrijora de stabilitate.

Găzduire Linux Avantajul 7: Viteză și Stabilitate

Platforma de găzduire Linux este, de asemenea, cunoscută pentru eficiența sa. Majoritatea dezvoltatorilor vor fi de acord că Linux se încarcă și rulează mult mai repede decât alte platforme de găzduire web. Alături de această eficiență, platforma de găzduire Linux are și reputația de stabilitate.

Găzduire Linux Avantajul 8: Simplitate

Mulți compară Linux cu interfața ușor de utilizat a Windows și presupun că Linux este o platformă complicată. Dimpotrivă, este destul de simplă și necomplicată ca platformă și acest lucru îl împrumută bine pentru personalizare.

Având în vedere că standardele generale ale platformelor de găzduire web au evoluat, majoritatea cred că platforma dvs. de găzduire este o chestiune de alegere personală. Nu este adevarat. Nevoile site-ului dvs. web și planul de creștere proiectat trebuie să vă determine platforma de găzduire. Nu puteți greși alegând Linux pentru majoritatea aplicațiilor. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre opțiunile și planurile de găzduire Linux oferite de Kosmik Systems.