FTP sau Protocolul de transfer de fișiere este parte integrantă a găzduirii și întreținerii unui site web. Acest articol explică tot ce trebuie să știți despre accesul FTP, serverul FTP, clientul FTP și configurarea unui client FTP pentru a vă întreține site-ul web.

Ce este FTP?

FTP este un acronim pentru File Transfer Protocol. Este un standard sau protocol global pentru transferul de fișiere de pe un computer pe altul pe Internet. Cea mai obișnuită aplicație FTP este încărcarea paginilor web pe site-ul dvs. web. Există, de asemenea, multe site-uri FTP care vă permit să descărcați aplicații, jocuri etc. de pe Internet pe computer.

Ce este accesul FTP?

De obicei, atunci când vizitați sau navigați pe un site web, trimiteți o cerere către serverul site-ului folosind un alt protocol standard global numit HTTP sau Hyper Text Transfer Protocol. Aveți nevoie de acces FTP atunci când încărcați paginile site-ului dvs. web pe server sau când doriți să accesați un site FTP. Accesul FTP nu este altceva decât modul în care vă conectați la orice site folosind FTP pentru a transfera fișiere către sau de pe site-ul dvs. web.

Istoria FTP

Prima versiune a FTP a fost publicată în 1971, chiar înainte de nașterea internetului. În zilele sale inițiale, FTP a permis transferul de fișiere prin Protocolul de control al rețelei sau NCP. Inițial, FTP a fost conceput pentru transferul de volume mari de date sau transferuri de date în bloc. Această funcționalitate FTP este valabilă până în prezent pe Internet, unde FTP este cel mai frecvent utilizat pentru încărcarea și descărcarea de pagini web, melodii și programe software.

Cum se utilizează FTP?

Pentru a utiliza FTP-ul pentru a accesa un site, trebuie să instalați unele programe FTP pe computer. Acesta se numește client FTP. Există o serie de programe client FTP gratuite de utilizat disponibile online. Odată descărcat, va trebui să furnizați detalii de acces FTP, cum ar fi numele domeniului FTP, numele de utilizator FTP și parola FTP pentru a accesa site-ul dvs. prin FTP. Acest lucru vă este de obicei furnizat de compania dvs. de găzduire web atunci când vă înscrieți pentru un cont de găzduire web. Odată ce este configurat cu informațiile corecte, clientul FTP acționează ca interfață între dvs. și server și vă permite fie să descărcați fișiere de pe server, fie să încărcați fișiere pe server folosind FTP.

Ce este un server FTP?

Un server FTP este un server care a fost configurat pentru acces FTP de către utilizatori. Cu alte cuvinte, orice server care vă permite să încărcați și / sau să descărcați fișiere folosind FTP este un server FTP. De obicei, adresa unui server FTP arată ca: ftp.domainname.com. Majoritatea serverelor de găzduire web sunt servere FTP și furnizorul dvs. de găzduire web vă va oferi detalii FTP pentru a accesa acest server atunci când vă înscrieți pentru un pachet de găzduire web.

Care sunt avantajele accesului FTP?

Când sunt accesate prin protocolul HTTP sau Hyper Text Transfer, paginile web sunt de obicei împărțite în pachete și transmise la fel de multe fișiere mici. Acest lucru asigură că părțile unei pagini încep să se încarce pe aparatul dvs., chiar și în timp ce alte părți sunt încă în descărcare. La rândul său, acest lucru reduce timpul pe care un utilizator ar trebui să-l aștepte înainte ca o pagină web să fie descărcată complet. Pe de altă parte, atunci când încărcați sau descărcați fișiere utilizând FTP, acesta este transmis ca o singură cerere, rezultând un transfer continuu de date până când fișierul este complet încărcat sau descărcat. Acest lucru accelerează încărcarea sau descărcarea fișierelor individuale.

Accesul FTP a devenit astăzi destul de simplu. Tot ce aveți nevoie pentru accesul FTP este adresa dvs. FTP, numele de utilizator și parola și sunteți gata de plecare.

KOSMIK Systems oferă servicii de găzduire web, domenii și certificate SSL! Obțineți acum un plan de găzduire web!