În ciuda tuturor discuțiilor recente despre punerea afacerii dvs. în Cloud, conceptul nu este cu adevărat nimic nou. Sunt șanse să folosiți deja norul în viața de zi cu zi. Ați folosit vreodată Pandora pentru a reda un playlist radio personalizat? Da, acesta este norul. Ați trimis sau stocați vreodată un fișier folosind MediaFire, YouSendIt sau Dropbox? Întregul Internet în sine ar putea fi considerat tehnic ca „norul”. Citiți blogul KOSMIK Systems chiar acum, dar conținutul său este stocat pe computerul dvs.? Bineînțeles că nu – accesați norul în timp ce vorbim.

Deci, la ce ne referim atunci când vorbim despre mutarea afacerii noastre în cloud?

Pe scurt, întreprinderile mici și corporațiile mari, deopotrivă, au trebuit să-și gestioneze propriile servere pentru a stoca toate informațiile și arhivele companiei lor. Dezavantajele menținerii acestui tip de hardware sunt numeroase, de la stocarea copiilor de rezervă la un plan de urgență pentru a menține afacerea în funcțiune în timpul unei întreruperi de curent.

Furnizorii de cloud de astăzi își iau povara afacerii, mutând greutatea pe servere masive de la distanță cu mai multe copii de rezervă. Pe scurt, fiecare computer din afacerea dvs. se sincronizează, șansele unui blocaj sunt exponențial scăzute și sunteți eliberați să lucrați din cea mai recentă aventură din întreaga lume. Suna bine?

Iată cinci motive de bază pentru care utilizarea cloud-ului are sens pentru orice afacere:

1. Productivitate crescută

Spuneți-mi dacă acest scenariu sună familiar: Angajatul 1 scrie un proiect de document și îl transmite angajaților Doi, Trei și Patru pentru feedback, fiecare dintre aceștia răspunzând cu propriile marje la document. Angajatul 1 se luptă să încorporeze feedback contradictoriu și trebuie să trimită prin e-mail grupului de trei ori mai mult, pe măsură ce el / ea face modificări pe parcursul unei săptămâni de lucru întregi.

Cu cloud, există o modalitate mai bună. Poate că biroul dvs. folosește deja un serviciu precum Google Drive (fost Google Docs). În mod similar, cu un furnizor intern de cloud, fiecare angajat pertinent poate accesa un document de lucru, făcând modificări în timp real. Procesul de trimitere și așteptare a e-mailului poate fi eliminat aproape complet, făcând posibilă finalizarea sarcinilor care au fost odată trăsate în doar câteva ore.

2. Facturi de energie reduse

Chiar și companiile mici pot vedea economii mari de la eliminarea propriilor servere din birou. Asta fără a menționa aspectul verde: furnizorii de cloud utilizează de obicei sisteme de răcire de ultimă generație, care sunt extrem de eficiente, ceea ce înseamnă că veți reduce amprenta de carbon a companiei în acest proces.

3. Fără investiții anticipate

În trecut, o companie trebuia să estimeze cât spațiu pe server avea nevoie și să cumpere hardware în consecință, lăsând loc să crească. Majoritatea furnizorilor de cloud, pe de altă parte, oferă planuri pay-as-you-go care permit companiei dvs. să crească la propria viteză, plătind în același timp doar spațiul pe server pe care îl utilizați de fapt. Asta înseamnă că nu există investiții inițiale în hardware scump pe care nici măcar nu le puteți utiliza pe deplin.

4. Automatizarea economisește timp

Câte sarcini îndepliniți în fiecare zi la serviciu pe care un asistent sau chiar un computer le-ar putea face pentru dvs? Prin stocarea informațiilor într-o locație centrală, norul deschide opțiuni pentru automatizarea sarcinilor obișnuite, de la facturare la salarizare. Cu cât aveți mai puțină perioadă de timp pentru a petrece restul numărului și îndeplinirea sarcinilor obositoare, cu atât aveți mai mult timp pentru a fi creativi și pentru a vă dezvolta compania.

5. Detașarea de birou

Sigur, am reușit să trimitem e-mailuri de oriunde din lume de ceva timp, dar de când am putea lucra la un document comun în timp real cu un angajat de pe alt continent? Tehnologia cloud dă jos zidurile biroului, eliberându-ne să lucrăm de oriunde în lume. Poate fi greu să vă deschideți computerul și să vă scufundați într-o foaie de calcul în timp ce stați lângă ocean în Aruba, dar nu există o senzație mai bună decât finalizarea proiectului și scufundarea imediată din foaia de calcul în Caraibe. De ce nu? Când vine vorba de telecomunicații cu norul, cerul este limita.