Indiferent de linia dvs. de lucru, informațiile de calitate sunt fundamentul succesului. În zilele noastre, aceasta nu vine doar sub forma cunoștințelor pe care le-ați acumulat prin propriile experiențe, ci și a capacității sale de a utiliza datele pe care le colectează și le creează.

Datele dvs. pot (și ar trebui) să informeze direct procesul de luare a deciziilor companiei dvs. De la analiza succesului campaniilor dvs. de social media până la urmărirea numerelor de vânzări, datele sunt cele care vă mențin activitatea. Dar dacă informațiile respective devin brusc indisponibile? Ca parte a planificării de continuitate a afacerii dvs., trebuie să faceți ca o copie de siguranță regulată a datelor să fie o prioritate. Iată cum:

1. Pregătiți-vă pentru defecțiunile tehnologice

Eșecurile tehnologice sunt inevitabile. Indiferent dacă un computer vechi moare pur și simplu sau sunteți victima unui atac ransomware, este prea ușor ca datele din sistemul dvs. să devină brusc complet irecuperabile. Chiar și un dezastru natural ar putea să vă șteargă computerele și datele.

În timp ce măsurile de securitate digitale solide pot contracara astfel de amenințări, hackerii sunt persistenți și creativi. Dacă ar fi să vă pierdeți toate datele din cauza unei încălcări de securitate sau a unei alte probleme tehnologice, compania dvs. ar avea mari probleme. Unele amenințări de date sunt, de asemenea, complet dincolo de controlul dvs. O spargere în care computerele dvs. sunt furate sau o inundație sau un incendiu care vă distruge echipamentul poate fi rareori prezisă. Copiile de rezervă ale datelor vă ajută să vă pregătiți pentru neașteptate.

2. Contracarați elementul uman

Problemele tehnologice și atacatorii externi sunt departe de a fi singura amenințare pentru datele dvs. Destul de des, angajații dvs. ar putea compromite datele din sistemul dvs. – uneori accidental și alteori cu intenție. Un angajat nemulțumit poate fura date, le poate modifica sau șterge din sistemul dvs. Copiile de rezervă ale datelor vă vor permite să restaurați ceea ce a fost pierdut, precum și să vă ajute să vă prezentați cazul în cazul în care informațiile furate creează provocări legale.

3. Reveniți și alegeți rapid

Un motiv vital pentru a face copii de siguranță a datelor dvs. în mod regulat este să vă asigurați că sunteți mai bine pregătiți atunci când apar evenimentele menționate anterior. Într-o recentă conversație prin e-mail cu Mike Hebert, directorul serviciilor tehnice de la ITS Group, acesta a explicat: „Fiecare plan de recuperare în caz de dezastru ar trebui să țină cont de recuperarea datelor la locul lor. Când faceți o copie de rezervă a datelor pe un server cloud extern, puteți recâștiga accesul la acestea în aceeași zi. Pe de altă parte, dacă nu aveți o copie de rezervă recentă a datelor, afacerea dvs. ar putea fi inoperabilă timp de zile – sau chiar săptămâni. Productivitatea va scade în timp ce încercați să vă restabiliți datele. Copiile de rezervă ale datelor vă ajută să reveniți la normalitate, astfel încât să puteți continua să vă deserviți clienții. ”

4. Fiți pregătit pentru potențiale nevoi de audit

În ciuda eforturilor depuse pentru a vă urmări toate finanțele, nu știți niciodată când cineva ar putea decide să vă auditeze afacerea. Inutil să spun că trebuie să stocați în siguranță toate datele fiscale relevante până când a trecut timpul pentru un potențial audit. Ultimul lucru pe care îl doriți este să nu aveți datele de care aveți nevoie pentru a vă dovedi veniturile și cheltuielile dacă guvernul vă audiază.

Copiile de rezervă ale datelor financiare vor facilita, de asemenea, efectuarea auditurilor interne. Indiferent dacă sunteți îngrijorat de o posibilă problemă cu compania dvs. sau doriți să examinați tendințele de performanță, backupul în siguranță al datelor vă asigură că nu veți pierde niciodată aceste informații valoroase.

5. Creați un avantaj competitiv

Copiile de rezervă regulate ale datelor pot crea în cele din urmă un avantaj competitiv semnificativ pentru compania dumneavoastră. De exemplu, dacă afacerea dvs. ar fi fost lovită de un uragan, cu greu ar fi singura afacere din zonă afectată. Cu copiile de siguranță a datelor, ați fi mai bine poziționat pentru a relua operațiunile normale înainte de local concurenți, ajutându-vă să câștigați clienți noi în timp ce alte companii încă se luptă să redeschidă.

În funcție de nișa dvs., comunicarea că aveți un plan de backup și recuperare a datelor vă poate ajuta, de asemenea, să câștigați încrederea potențialilor clienți. De exemplu, dacă lucrați în domeniul finanțelor, clienții dvs. vor fi foarte bucuroși să aibă la dispoziție copiile dvs. de rezervă dacă propriul lor sistem se blochează.

Companiile ar trebui să-și facă copii de rezervă zilnic, asigurându-se că sunt întotdeauna pregătite pentru eșecuri neașteptate care ar putea afecta tehnologia biroului. Asigurându-vă că vă puteți recupera rapid de orice incident legat de datele digitale, vă protejați viitorul companiei și vă oferiți securitatea atât de necesară. KOSMIK Systems deasemenea vă oferă diverse servicii de backup si restaurare a datelor companiei.  Dacă doriți să vedeți lista completă click aici. Deasemenea vă stăm la dispoziție oricând pentru o discuție.